onsdag 17 juni 2009

Höja effekten i kärnkraftverken är farligt - inte att ha en T-shirt med Atomkraft - Nej tack!

Vaknade kl 5.30 med nyheterna om att Ewa Larsson blivit gripen i Riksdagen!

Oj, tänke jag - fd riksdagspolitiker och med i polisstyrelsen...inte bra! Men vad hade hon gjort?

Hon hade ställt sig upp på läktaren iklädd en T-shirt med Atomkraft - Nej tack!
Ska jag skratta eller gråta?

Samtidigt röstar majoriteten igenom att man ska höja effekten i reaktorerna med 30 %, vilket betyder oerhörda risker - särskilt i jämförelse med denna icke-händelse.

Alla tekniker vet att ju äldre reaktorerna blir, desto mer spröda blir de och de får ålderdomsvagheter i materiel och system och olycksriskerna ökar!

Efter händelsen 1992 då 5 reaktorer tvingades stänga i närmare ett halvår, sa en kärnkraftsexpert att våra reaktorers ålderskrämpor hade uppstått tidigare än beräknat.

Experter har erkänt att de svenska reaktorerna lider av korrosion i rören.

Det är farligt när demokratin urholkas samtidigt som man genomdriver farligare och farligare beslut i landets högsta organ - Riksdagen!

2 kommentarer:

  1. Ja, det är allt lite fantastiskt. Hörde Ewa i direktsändning intervjuas i dag, och faktiskt, hon kunde ju inte själv hålla sig för skratt. Att det är så dött att driva politik mot kärnkraft kanske är det faktum som får mig att på nytt göra entré på den politiska arenan. Är dock fortfarande lite vilsen kring partival, men riktningen blev väl tydligare i dag. ;-) Grattis till inträdet i bloggvärmen, förresten!

    /magnus

    SvaraRadera
  2. Härligt med flera kombatanter - eller komba-gubbar...

    SvaraRadera