tisdag 16 juni 2009

Låt inte barnen betala krisen

Nu går barnen på sommarlov med ljus och fägring stor, men vad väntar i höst? Vad kommer barnen tillbaka till för skola i höst?

Har Härnösands kommun nedmonterat skolan ännu mer då? Kommer ungdomsarbetslösheten att stiga?

Vi i oppositionen ville igår hindra att skolan förblöder, men majoriteten svarade med att de vill vänta och se! Först när de har sett effekterna och vet vilka åtgärder som behövs, så kan de tänka sig att ingripa. Åtminstone uppfattade jag Erica Sahlins (SJVP) ord på detta viset och även Lennart Bolanders och Sigge Tjärnlunds (M).

Vi och barnen vet vilka åtgärder som behövs! Det är bara att läsa konsekvensbeskrivningen som Skolförvaltningen skrev 30 april, men som kommunfullmäktige fick på sitt bord igår den 15 juni.

Vad händer nu? Jo, skolan ska spara 9,3 mkr som motsvarar de löneförhöjningar majoriteten vill frysa inne.


Vilka konsekvenser får det? Jo, att elevhälsan blir lidande liksom modersmålsundervisningen (majoritetens heliga löften kommer inte alls att uppfyllas), flera lokalomflyttningar, m.m. m.m.

Under 90-talskrisen drabbades barnen hårt, när lärarna sades upp. Det får inte hända igen! Kommunen måste undanta förskolan och skolan från nedskärningar. De är redan mest drabbade idag!

Härnösand har nått botten!


Det är därför som vi i oppositionen vill tillföra 12 mkr! Det mesta till skolan och några mkr till att angripa ungdomsarbetslösheten!


Barnen och ungdomen är en investering för framtiden! Låt inte barn och ungdom betala krisen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar