lördag 24 oktober 2009



Världen behöver samla alla krafter! Klockan har slagit fem i tolv för klimatet! Det är dags att agera. Det som behövs är solidaritet med världens alla folk och med kommande generationer. Vad vill vi att våra barn och barnbarn ska ta över för jordklot i morgon?

Vi måste signalera till alla politiker och beslutsfattare hur viktigt det är att de skriver på ett långsiktigt hållbart och globalt rättvist klimatavtal. På klimattoppmötet COP 15 i Köpenhamn i december är det upp till politikerna att ta sitt ansvar.

350.org

Siffran 350 kommer under dagen att vara central, då det är antalet ppm (parts per million) CO2 som är möjligt att ha i atmosfären för att stävja klimatförändringarna. Idag ligger vi på siffran 387.


350 minuters musik kommer att spelas på Södra teatern i Stockholm, 350 dykare kommer att dyka ner i vattnet i Maldiverna, 350 bergsklättrare kommer att fästa en flagga med siffran 350 i Alperna. Och i Härnösand ordnar Grön Ungdom och andra rödgröna oppositionsvänner en manifestation på torget. Vi hoppas att du vill komma dit och tända ett ljus med oss. Vi ses klockan 18.00, precis då mörkret börjar falla, för att tända ljus för klimatet, för människorna och för framtiden! Läs mer om aktiviteterna världen runt på http://www.350.org/

Vi uppmanar statsminister Reinfeldt att avveckla Vattenfalls alla kolkraftverk i Europa. Under de senaste åren har svenska staten, genom sitt energibolag Vattenfall, miljardinvesterat i kolkraftverk i Tyskland, Polen, Holland och Danmark. Det har gjort att Vattenfall under samma tid gått från noll i utsläpp till hundra miljoner ton koldioxid om året – dubbelt så mycket som hela Sverige som land släpper ut.

Forskare kräver att CO2 måste sänkas med 80% till 2020. Politikerna talar om 20-40 %. Det räcker inte! Ribban måste höjas!

Miljöpartiet har tagit beslut om att sänka CO2 med 80% till 2020!!

Det är hög tid att börja nu!

1 kommentar:

  1. Missa inte Vattenfalls egen sång!
    http://www.hallplatshaden.wordpress.com/2009/10/28/optimistisk-vattenfall

    SvaraRadera