måndag 16 november 2009

De Gröna i Rwanda är i akut behov av din hjälp!


De Gröna i Rwanda hindras gång på gång från att hålla konstituerande kongress. Med hot, smutskastning och handgripligt våld försöker regeringsanhängare hindra en verklig opposition att växa fram. The Democratic Green Party of Rwanda (DGPR) behöver vårt stöd!

Fyra gånger har De Gröna i Rwanda försökt samlas för att formellt konstituera sitt parti, och lika många gånger har regeringsanhängare hindrat dem. Idag finns ingen verklig opposition i Rwanda. Det är uppenbart att president Paul Kagames taktik för att bibehålla den situationen är att göra det omöjligt för De Gröna att hålla kongress. Gröna anhängare blir trakasserade, smutskastade i pressen och inspärrade. Hundratals personer med mycket begränsade ekonomiska resurser har om och om igen rest till kongresser som stoppats.

Green Forum har gett Democratic Green Party of Rwanda ekonomiskt stöd att genomföra kongressen och vill fortsätta göra så tills våra gröna vänner har fått konstituera sitt parti. Men efter fyra stoppade kongresser är de medel Green Forum får genom Sida nästan slut. Men med din hjälp kan vi fortsätta ge De Gröna i Rwanda stöd!

Sätt in ett bidrag på Green Forums konto för att stödja våra Gröna vänner i Rwanda!

Bg 367-8851 eller pg 140996-0

Bank: Nordea AB
Bankadress: 105 71 Stockholm, Sweden

Märk din insättning med "Rwanda"!

Läs mer om situationen för Rwandas Gröna på Global Greens hemsida: http://www.globalgreens.org/statements/rwanda_democracy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar